Hradil

Rodinné vinařství se nachází ve Velkopavlovické vinařské podoblasti, v Čejkovicích u Hodonína – třetí největší vinařské obci na Moravě.

Katastr obce má rozlohu 2 560 ha, z této plochy je révou vinnou osázeno necelých 500 ha. Tato plocha je rozdělena do 10 viničních tratí.

Od roku 2002 se specializují na výrobu přívlastkových a speciálních vín z hroznů pocházejí z vinic starých 8 - 25 let.

Kladou důraz na minimální obsah oxidu siřičitého ve víně, k čemuž nám dopomáhá metoda cryomacerace. Jedná se o macerování moštu se slupkami po dobu dvou až tří dnů při teplotě 8 °C. Za tuto dobu se ze slupek do moštu uvolní aromatické látky, a hlavně přírodní antioxidanty, které zabrání vyvazování oxidu siřičitého, to znamená, že mošt je sám o sobě přírodně zakonzervován. Následně jsou vína kvašena a školena v nerezových tancích.

Speciální řada bílých vín zraje minimálně 12 měsíců ve velkých dubových sudech, červená vína pak minimálně 24 měsíců v dubových francouzských sudech typu barrique.

 

Žádné produkty k zobrazení